Bodové hranice pro přijetí do bakalářského a navazujícího magisterského studia (2023/2024)

V úterý 13. června proběhly na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze přijímací zkoušky na bakalářské a magisterské studium, a to ve formě elektronických testů v informačním systému InSIS. Na základě dosažených výsledků stanovil děkan fakulty bodové hranice pro přijetí do studia pro přijímací řízení na akademický rok 2023/2024. Úspěšným uchazečům srdečně blahopřejeme!

Bodové hranice pro přijetí do bakalářského studia pro přijímací řízení na akademický rok 2023/2024 byly stanoveny takto:

Program Bodová hranice
Mezinárodní obchod 1800
Mezinárodní studia a diplomacie 1900
Turismus a hospitality management (dříve Cestovní ruch) 1700
Manažer obchodu (kombinovaný) 1000

Hranice jednotlivých testů u bakalářských programů je 500 bodů s výjimkou programu Manažer obchodu. Podmínky přijímacího řízení tedy splňují ti uchazeči, kteří dosáhli hranic u jednotlivých testů a zároveň v součtu dosáhli hranice stanovené výše. Uchazeči, kteří splnili tyto podmínky, ale nedosáhli na bodové hranice nutné pro přijetí na program Mezinárodní studia a diplomacie, jsou přijati na program Mezinárodní obchod nebo Turismus a hospitality management (dříve Cestovní ruch), pokud ho uvedli v přihlášce na dalším místě.

Bodové hranice pro přijetí do navazujícího magisterského studia pro přijímací řízení na akademický rok 2023/2024 byly stanoveny takto:

Program Bodová hranice
Evropská ekonomická integrace 1500
Mezinárodní obchod 1600
Mezinárodní studia a diplomacie 1800
Podnikání a právo 1500
Turismus a hospitality management (dříve Cestovní ruch) 1600

Hranice jednotlivých testů u navazujících magisterských programů je 400 bodů. Podmínky přijímacího řízení tedy splňují ti uchazeči, kteří dosáhli hranic u jednotlivých testů a zároveň v součtu dosáhli hranice stanovené výše. Uchazeči, kteří splnili tyto podmínky, ale nedosáhli bodové hranice nutné pro přijetí na program Mezinárodní studia a diplomacie, jsou přijati na program Evropská ekonomická integrace.

Zápis do studia

Instrukce pro elektronický zápis do studia budou součástí dopisu o přijetí, který bude všem uchazečům rozeslán emailem a vložen do úložiště v InSIS.

Dopis s rozhodnutím o nepřijetí  bude všem uchazečům rozeslán do vlastních rukou v průběhu příštího týdne. Odvolání proti rozhodnutí o nepřijetí je možné podat ve lhůtě jednoho měsíce od doručení dopisu, a to prostřednictvím děkanátu Fakulty mezinárodních vztahů VŠE v Praze (kontakt: fmv@vse.cz).

Bodové hranice pro přijetí do bakalářského a navazujícího magisterského studia (2023/2024)